Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σουβλάκια κοτομπέικον με ψητές πίτες & σάλτσα Caesar’s

  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους μέτριους
  • ½ κιλό μπέικον κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 καλαμάκια μπαμπού
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • ½ κουταλάκι γλυκού κίμινο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
  • 150 γρ. Caesar’s Dressing
  • 50 γρ. πέταλα παρμεζάνας
  • 1 Κατ' αρχάς, να ασχοληθούμε με το φιλέτο κοτόπουλο: κόψ’ το σε μικρά κομματάκια και ρίξ’ το σε ένα μπολ.
  • 2 Στο ίδιο μπολ, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο
    και τα μπαχαρικά, και ανακάτεψέ τα όλα μαζί.
  • 3 Μάλλον δικαιούνται 10 λεπτά ανάπαυσης...Ξεκουράστηκαν τα κυβάκια κοτόπουλου; Ωραία, γιατί τώρα τα περιμένουν δύσκολα...
  • 4 Πέρασε σε κάθε ξυλάκι μπαμπού από 5 κυβάκια τυλιγμένα σε μπέικον. Ψήσε τα σουβλάκια σας κατά προτίμηση σε τηγάνι μαντέμι-σχάρα και, όταν ψηθούν, τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα.
  • 5 Περίχυσέ τα με το dressing, πούδραρε με την παρμεζάνα και γαρνίρισε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα λάχανο-καρότο. Εντυπωσιακό, ε;Αν θέλεις, για ακόμα περισσότερη γεύση, μπορείς να περάσεις διαδοχικά μεταξύ των κομματιών του κοτόπουλου φέτες από πιπεριά και κρεμμύδι.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου